Ustaya Soru Sor

Sorularınız aklınızda kalmasın! Bize tüm sorularınız iletin; en kısa sürede cevaplayalım.

Nasıl Yapılır Video

Çalışmalarımız ve işlemlerimizi Video galerimizde detaylı izleyerek inceleyebilirsiniz

Sık Sorulan Sorular

En çok merak edilen sorular ve problemler için burayı tıklayabilirsiniz

Rate this post

Evdeki Muslukların Tamiri Nasıl Yapılır?

Evdeki Muslukların Tamiri Nasıl Yapılır? Musluklar belirli kullanım süreleri sonunda contaları eskidiği için veya kullanım ömrünü tamamladığı için yıpranır ve eskidiği için su sızdırmaya başlar. Bu durum sizin için her zaman can sıkıcı bir etkendir. Sızdıran veya çalışmayan muslukları kullanamadığınız için her seferinde sinir katsayınız artar. Evinizde yer alan çalışmayan muslukları veya contası eskidiği için sızdıran musluklarınızı evde kendiniz değiştirebilirsiniz. Pratik musluk tamir etme yöntemini uygulayarak hem bataryalarda eskiyen contaları yenileri ile değiştirebilirsiniz hem de çalışmayan musluklarınızdan kurtularak sağlam muslukları kullanmaya başlayabilirsiniz.

Musluklar Neden Damlatır?

1 ) Musluklarda yer alan contalar eskidiği için bir süre sonra formlarını yitirirler ve kullanılmaz duruma gelerek damlatırlar.

2 ) Şebeke suyunda yer alan partiküller ve kum tanecikleri contaların arasına sıkışarak contanın görevini yapmasına engel olur ve bu durumda sızdırma veya damlatma meydana gelir.

3 ) Aşırı sıcak ve aşırı soğuklardan dolayı contalar sürekli sertleşerek yumuşarlar ve bir süre sonra çatlayarak su sızdırmaya başlarlar.

4 ) Musluğunuzun kullanım ömrü dolmuştur ve bağlantı noktasındaki dişliler kırılır. Bu durum musluğun damlatması veya sızdırmasına neden olur.

Pratik Musluk Tamiri

Evinizde yer alan muslukları ustaya ihtiyaç duymadan tamir etme ve değiştirme imkanına sahipsiniz. Usta aramak veya işinin ehli bir usta bulmak için zaman kaybetmek yerine sizlere sunduğumuz yöntemi takip ederek musluk tamiri ve conta değişimi yapabilir veya arızalı muslukları değiştirebilirsiniz.

1 ) Musluk başlıklarını çıkarın

Musluğun üstünde yer alan kırmızı veya mavi renkli plastiği çıkardığınızda altında yer alan vidayı görebilirsiniz. Düz tornavida yardımı ile burada yer alan vidayı sökmeniz gerekiyor. Vidayı tornavida yardımı ile söktüğünüzde musluk balını elinizle kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz.

2 ) Salmastrayı çıkarmanız gerekiyor

Musluk tamir etmek için musluk salmastrasının çıkarılması gerekiyor. Evdeki Muslukların Tamiri Nasıl Yapılır? 17 numara iki ağızlı anahtar kullanarak çıkaracağınız salmastraya zarar vermemeye özen gösterin. Aksi halde yeni bir salmastra almanız gerekecektir.

3 ) Musluk contasını çıkarın

Salmastra üzerinde yer alan musluk contasını artık kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz. Evdeki Muslukların Tamiri Nasıl Yapılır? Zarar görmüş, yıpranmış veya eskimiş olan contayı ucu düz bir metal veya düz tornavida yardımı ile çıkarın.

4 ) Yeni contayı takın

Satın almış olduğunuz yeni contayı salmastra üzerine monte edin. Daha sonra salmastrayı yine 17 numaralı iki ağızlı anahtar yardımı ile yerine monte etmeniz gerekiyor. Evdeki Muslukların Tamiri Nasıl Yapılır? Salmastrayı yerine monte ettiğiniz takdirde işin yüzde 90’ını tamamlamış oluyorsunuz. Artık musluk başlığını monte edebilirsiniz.

5 ) Musluk başlığını takmalısınız

Musluk salmastrasını zarar vermeden yerine taktıktan sonra sökmüş olduğunuz musluk başlığını yerine monte edebilirsiniz. Musluk başlığını söktüğünüz yere taktıktan sonra sökmüş olduğunuz vidayı yerine oturtarak vidayı düz tornavida anahtarı ile sıkmanız gerekiyor. Evdeki Muslukların Tamiri Nasıl Yapılır? Vidayı sıktıktan sonra vida üzerinde yer alan kırmızı veya mavi renkli plastiği yerine takabilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra musluk contasını değiştirmiş olacaksınız. Artık vanayı açarak musluğu test edebilirsiniz. Evdeki Muslukların Tamiri Nasıl Yapılır? Şebeke basıncı ile musluğunuzu kullandıktan sonra conta su kaçırmıyorsa musluk contasını başarılı bir şekilde değiştirmişsiniz demektir.

Musluk contalarının kısa süre içinde yıpranmaya başlamış olmasının temel sebebi Çin tesisat ürünlerinin ülkemiz piyasasında çok fazla tercih edilmeye başlamış olmasıdır. Musluk fiyatları çok uygun fiyatlara düştüğü için tercih edilen Çin tesisat ürünleri kalite bakımından da çok düşük seviye de yer alıyor. Evdeki Muslukların Tamiri Nasıl Yapılır? Bu nedenle hem kullanım ömürleri kısa oluyor hem de kalite bakımından kötü oldukları için kısa sürelerde zarar görüyorlar. Evinizde yer alan tesisat ürünlerini ve muslukları alırken bu duruma dikkat etmeniz sizin için avantaj oluşturacaktır.

Su Kaçağı Tespiti

Petek Temizleme

Kombi Bakımı & Tamir

Tıkanıklık Açma